Wat is er geregeld?

Pensioenregeling

Voor wie

Alle werknemers (ouder dan 18 jaar) die een dienstverband hebben of hadden bij een aangesloten werkgever in onze sector.

Soorten pensioen

Binnen onze pensioenregeling bouwde je ouderdomspensioen op voor jezelf. Maar er is meer geregeld. Bekijk hier de soorten pensioen.

Pensioenopbouw

De opbouw van je pensioen in onze pensioenregeling ging via een zogenaamde middelloonregeling. Dat betekent dat de hoogte van je pensioen afhangt van het salaris dat je gemiddeld hebt verdiend tijdens je loopbaan in onze branche. Elk jaar bouwde je een stukje pensioen op tot een bepaald maximum jaarsalaris. Het bestuur stelt dit maximum jaarsalaris jaarlijks vast. Je vindt het actuele maximum jaarsalaris bij de kerncijfers. Was je salaris hoger, dan bouwde je mogelijk tegelijk ook pensioen op in onze excedentregeling.

Pensioenleeftijd

Het pensioen in onze pensioenregeling gaat in principe in op 68 jaar. Dat betekent niet dat je tot die leeftijd verplicht bent om door te werken. Je bepaalt zelf – binnen de kaders van het pensioenreglement – wanneer je pensioen ingaat. Lees meer over je keuzemogelijkheden als je met pensioen gaat.

Verhoging pensioen

De prijzen stijgen doorgaans met de jaren. Ons fonds wil jouw opgebouwde pensioen laten meestijgen met die prijzen. Daarom probeert ons bestuur de pensioenen elk jaar te verhogen. Dat kan echter alleen als onze financiële positie goed genoeg is.

Volledige reglement

Wil je precies weten wat er in je pensioenreglement staat? Download het pensioenreglement van de pagina Documenten.