Nieuws

Jouw Uniform Pensioenoverzicht komt online op Mijn Pensioencijfers

Elk jaar krijg je van ons fonds een persoonlijk pensioenoverzicht, het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierin staat de actuele stand van zaken van jouw pensioen bij ons fonds. Ook zie je wat er geregeld is als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden.

Waar vind je jouw UPO?

Het UPO plaatsen we op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Je vindt het UPO bij ‘Mijn Documenten’. Hier kan je het ook downloaden.

Niet alle UPO’s worden gelijktijdig geplaatst. Het kan zijn dat een collega eerder een UPO ontvangt. Alle UPO’s worden voor 1 oktober 2019 geplaatst. Zodra je UPO beschikbaar is, ontvang je van ons een bericht.

Wat moet je doen?

Bekijk het UPO goed. Check bijvoorbeeld of de juiste partner op het overzicht staat. Zijn de bedragen in lijn met vorig jaar? Ben je gescheiden en is dit voor 1 januari verwerkt? Dan moeten de bedragen op het UPO ook hierop aangepast zijn.

Wat is er anders dit jaar?

Alle pensioenfondsen gebruiken in Nederland één model. Zo kun je het pensioen bij ons fonds goed vergelijken met het pensioen dat u misschien bij een ander pensioenfonds of verzekeraar hebt opgebouwd via eerdere werkgevers. Het UPO ziet er dit jaar dus anders uit dat u gewend bent.

  • Je ziet het het premiepercentage dat je werkgever betaalt voor jouw pensioen. Hoeveel euro jij betaalt, zie je elke maand op je loonstrook.
  • Het Anw-hiaatpensioen in dit overzicht is opgenomen en
  • Je ziet het pensioen dat je kan bereiken:
    • als je situatie niet verandert (privé en werk), en
    • als de situatie van het pensioenfonds niet verandert, en
    • als je tot de standaard pensioendatum in onze pensioenregeling (68 jaar) bij ons fonds blijft.

Heb je vragen over je UPO? Lees dan eerst de informatie over het UPO op onze website.

Vanaf nu ook elk jaar UPO online voor oud-werknemers

Bouw je geen pensioen meer op bij ons fonds? Dan verschijnt vanaf dit jaar ook voor jou elk jaar een UPO. Dit kun je downloaden als je inlogt in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Je vindt het UPO dit najaar bij ‘Mijn Documenten’. Wij sturen je het UPO minimaal eens per 5 jaar toe.

Meer informatie

Heb je vragen over je pensioen bij ons fonds? Neem contact op. Onze medewerkers helpen je graag.