Nieuws

Geen verandering in onze financiële positie

De financiële positie van ons fonds is in maart niet veranderd. Dat is te zien aan de beleidsdekkingsgraad. Deze bleef gelijk op precies 104,1%.

Wat speelde er in maart?

De maand maart was financieel niet zo’n goede maand voor ons fonds. De rente is gedaald. Een lage rente is slecht nieuws voor een pensioenfonds. Het moet dan meer geld opzij zetten om (op lange termijn) alle pensioenen te kunnen betalen. Daar stond tegenover dat ons vermogen in maart steeg. Maar die stijging kon het negatieve effect van de lage rente niet compenseren.
De beleidsdekkingsgraad bleef echter stabiel, omdat het een gemiddelde is. De lagere dekkingsgraden van vorig jaar in dit gemiddelde worden geleidelijk vervangen door hogere percentages van dit jaar.

Te lage dekkingsgraad

Ons fonds moet een beleidsdekkingsgraad hebben van 122,4%. De beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds is te laag. Dat betekent dat we te weinig financiële buffers hebben om op lange termijn al onze verplichtingen na te kunnen komen. Ons fonds heeft daarom een  herstelplan  ingediend bij DNB.

Meer informatie

In deze grafiek zie je hoe de dekkingsgraad van ons fonds zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Daar lees je ook meer achtergrondinformatie over de dekkingsgraad en wat dit betekent voor onze financiële positie.

Bron: Bestuur