Nieuws

Wij gaan netjes om met je privacy

Op 25 mei 2018 gaat de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie. De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm zijn toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van jou!

Netjes omgaan met je persoonsgegevens

De AVG brengt meer en andere verantwoordelijkheden met zich mee voor organisaties die werken met persoonsgegevensbestanden. Dit geldt dus ook voor ons fonds, onze administrateur AZL en andere partijen waar ons fonds werk aan heeft uitbesteed.

Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder het verzamelen en verwerken van je persoonlijke gegevens. Hoe moeten we anders je opgebouwde pensioen administreren of je pensioen uitkeren? Wij verzamelen echter alléén persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben.

Wij gingen al netjes om met je persoonsgegevens. Vanaf 25 mei 2018 moeten we kunnen aantonen dat we dat ook doen. Dat is onze verantwoordingsplicht (accountability). We zijn dan niet alleen aanspreekbaar op het correct omgaan met privacygegevens, maar we moeten hier ook bewijs van kunnen overleggen. Kortom: wij beloven je dat we netjes omgaan met je persoonsgegevens en kunnen bewijzen dat we dat ook doen.

Meer details? Lees de privacyverklaring!

Wil je meer informatie hierover? Lees onze privacyverklaring op deze website.