Pensioenplanner

Antwoorden op veelgestelde vragen

Terug naar het overzicht
 • Wat is de pensioenplanner?

  De Pensioenplanner bevat de belangrijkste gegevens over je pensioen bij ons. Je doorloopt de planner in vier stappen. Onder stap 2 vind je een overzicht van het pensioen dat je hebt opgebouwd en het pensioen dat je ontvangt als je met pensioen gaat. Omdat de pensioenregeling flexibiliteit biedt kun je onder stap 4 verschillende keuzes aangeven om te zien welke gevolgen die keuzes hebben op de hoogte van je pensioen

 • Wie kan de pensioenplanner raadplegen?

  Iedereen die pensioen opbouwt bij ons. Ben je een nieuwe deelnemer, dan ontvang je vanzelf bericht zodra je gegevens ingevoerd zijn in de Pensioenplanner. Oud-werknemers en gepensioneerden kunnen de Pensioenplanner niet (meer) raadplegen.

 • Hoe log je in?

  Ga naar Mijn Pensioencijfers en log in met je DigiD.

 • Hoe kan ik bepalen of ik genoeg pensioen heb?

  Tel alle uitkeringen bij elkaar op die je ontvangt als je met pensioen bent. Dus: je AOW-pensioen plus het pensioen van je werkgever(s) plus pensioen dat je misschien zelf extra hebt geregeld. Als je met je DigiD inlogt in www.mijnpensioenoverzicht.nl . wordt dit automatisch voor je gedaan voor wat betreft het AOW-pensioen en het pensioen dat je via je werk opbouwt. Vergelijk de uitkomst met je laatste salaris en de uitgaven, die je later verwacht te zullen hebben.
  Is dit bedrag voldoende? Jij bent de enige die daar een antwoord op kan geven! Maar de Pensioenschets kan je daarbij helpen. De Pensioenschets vind je ook in Mijn Pensioencijfers. In een paar minuten stel je je toekomstige huishoudboekje samen. Daarmee kun je inschatten of je pensioen straks voldoende is.

 • Is de pensioenplanner betrouwbaar?

  Je kunt aan de uitkomsten in de Pensioenplanner geen rechten ontlenen. Dat geldt alleen voor het pensioenreglement. Maar de Pensioenplanner is uiteraard met de uiterste zorgvuldigheid gebouwd. Toch hebben we hier en daar moeten kiezen voor een goede benadering in plaats van een exacte berekening. Neem bij twijfel over de uitkomsten contact op met ons.

 • Houdt de pensioenplanner je keuze vast?

  Je kunt de Pensioenplanner niet gebruiken om je keuzes vast te leggen. Als je de gewenste keuzes hebt ingevuld bij stap 4, maak dan een afdruk door op Print te klikken. Je kunt dit overzicht meesturen bij je aanvraag, als je gebruik wilt maken van een van de mogelijkheden. 

 • Hoeveel ontvang je netto?

  Je vindt in de Pensioenplanner een schatting van het netto bedrag dat je straks ontvangt aan pensioen van ons en aan AOW-pensioen van de overheid. Ze zijn gebaseerd op de Nederlandse belastingtarieven, zoals die nu bij ons bekend zijn. Extra pensioen dat je op eigen initiatief hebt geregeld bij een bank of verzekeraar, is niet in deze berekening opgenomen.

 • Hoe zit dat met het AOW-pensioen?

  Als je niet getrouwd bent, is de hoogte van het AOW-pensioen gebaseerd op de huidige AOW-uitkering voor alleenstaanden. Als je getrouwd bent of als je partner is geregistreerd bij ons, is de hoogte van de AOW-uitkering gebaseerd op het huidige AOW-pensioen voor samenwonenden. Daarbij zijn we er ook vanuit gegaan dat je niet in het buitenland hebt gewoond of gewerkt. Wie in het buitenland woont of werkt, bouwt minder AOW-pensioen op. Voor meer informatie over het AOW-pensioen kijk je op de website van de Sociale Verzekeringsbank .