Nieuws

Ons fonds heeft steeds meer oog voor mens, klimaat en milieu

Ons pensioenfonds belegt met je pensioengeld. Het rendement dat we zo maken is belangrijk. We kijken bij het beleggen ook naar de gevolgen voor mens en milieu. Dat doen we door bewuste keuzes te maken: waarin beleggen we wel, waarin juist niet. Zo dragen we als belegger ons steentje bij aan een leefbare wereld. Dat vinden we belangrijk. Daarom hebben we ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) onder de loep genomen. Onze nieuwe doelen liggen nu vast in ons aangepaste MVB-beleid.

De lat ligt hoog

Zorgen dat we straks in een leefbare wereld met pensioen kunnen. Met dat doel leggen we de lat hoog. Want we willen bij de 25 meest duurzame pensioenfondsen van Nederland horen. Dit willen we bereiken zonder dat het rendement hierdoor lager wordt. Ons beleggingsbeleid is voor de lange termijn. De komende jaren zorgen we dat onze beleggingen bij onze doelen passen. Dus we beleggen in ondernemingen die aandacht hebben voor de mens, het klimaat, het milieu en een duurzame wereld. Ondernemingen die hier niet aan voldoen, sluiten we uit van onze beleggingen. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en staan we als fonds - net als onze deelnemers - met beide benen in de samenleving.

Meer weten?

In ons aangepaste MVB-beleid lees je onder andere waarin wij beleggen en wanneer wij bedrijven juist uitsluiten. Je vindt ons MVB-beleid op deze website. De lijst met de meest duurzame pensioenfondsen van Nederland vind je op de website van de VBDO.