Nieuws

Waardeoverdracht pensioen tijdelijk niet mogelijk

De financiële positie van ons fonds is niet goed genoeg. De beleidsdekkingsgraad is onder de 100%. (Lees hier wat dit betekent). Daarom kunnen wij niet meewerken aan de waardeoverdracht van pensioenen van mensen die een nieuwe baan hebben.

Wat is waardeoverdracht?

Als je van baan verandert, moet je even checken of er niets verandert aan je pensioen. Blijf je in onze branche werken? Dan blijf je bij ons pensioen opbouwen en hoef je niets te doen. Ga je naar een nieuwe werkgever buiten onze branche? Dan kan het zijn dat je bij een ander pensioenfonds (of een verzekeraar) pensioen gaat opbouwen. Dat je ergens anders pensioen gaat opbouwen, gaat automatisch. Maar jij moet zelf kiezen: wat doe je met het pensioen dat je achterlaat?

Pensioen meenemen of laten staan?

Als je uit dienst gaat, moet je kiezen wat je met je pensioen doet. Er zijn twee mogelijkheden:
• Je kunt je opgebouwde pensioen laten staan bij ons fonds. Je krijgt dan straks pensioen van ons fonds en je nieuwe pensioenfonds (of verzekeraar). Hiervoor hoef je niets te doen.
• Je kunt je pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht. Dat vraag je aan bij je nieuwe pensioenfonds.

Tijdelijk niet mogelijk

Waardeoverdrachten (van én naar ons fonds) mogen alleen worden uitgevoerd als de beleidsdekkingsgraad van het oude en het nieuwe pensioenfonds aan de wettelijke eisen voldoet. Die beleidsdekkingsgraad moet van beide fondsen boven de 100% zijn. Dat is nu niet meer het geval. Waardeoverdrachten van en naar ons fonds worden daarom tijdelijk niet meer uitgevoerd.

Wat moet je doen?

Wil jij je pensioen overdragen naar je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Dan kun je dit toch gewoon aanvragen. De aanvraag dien je in bij je nieuwe pensioenfonds. Je verzoek wordt in behandeling als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds weer boven de 100% is.

Ben je nieuw in dienst en wil je je pensioen meenemen naar ons fonds? Dan kun je het verzoek bij ons fonds indienen. Als je al een verzoek hebt ingediend, hoef je niets te doen. Je verzoek wordt automatisch in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds weer boven de 100% is. Heb je inmiddels een offerte ontvangen en je geeft daarop binnen de genoemde periode akkoord? Dan gaat jouw waardeoverdracht nog gewoon door.

Meer informatie

Hoe het meenemen van je pensioen in zijn werk gaat, kun je op deze website nalezen. Heb je vragen? Neem contact op met ons fonds. Wij helpen je graag!