Nieuws

Je pensioen gaat in 2021 omlaag

We hebben geen goed nieuws. We moeten de pensioenen dit jaar verlagen.

 

Dat geldt voor iedereen bij ons fonds:

  • Mensen die van ons fonds een pensioen ontvangen, krijgen straks minder geld uitbetaald.
  • Voor werknemers en oud-werknemers (die na vertrek hun pensioen bij ons hebben laten staan) gaat het opgebouwde pensioen ook omlaag.

Wanneer gaan de pensioenen omlaag?

We weten nog niet precies wanneer de pensioenen omlaag gaan. Ook weten we het percentage nog niet. In maart hebben we alle gegevens bij elkaar. Dan nemen we hierover definitief een besluit en informeren we je. Je krijgt sowieso minimaal drie maanden voordat de verlaging ingaat bericht.

Waarom gaan de pensioenen omlaag?

Omdat we er (al lange tijd) financieel niet goed voor staan. In deze grafiek zie je de ontwikkeling van de dekkingsgraad over de afgelopen jaren. De actuele dekkingsgraad was op 31 december 2020 87,1%. Dat is te laag. We hebben op dit moment niet voldoende geld om ook in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Alleen met een verlaging kunnen we ervoor zorgen dat er straks genoeg is voor iedereen.

Waarom beslist het fonds pas in maart?
Het percentage van 87,1% eind december 2020 is een voorlopig cijfer. In de komende weken wordt het definitieve percentage vastgesteld. Dat duurt even. We moeten ook een herstelplan opstellen.

Meer informatie

We begrijpen dat je vragen hebt. Daarom vind je op onze website een overzicht van veel gestelde vragen. Deze lijst werken we bij en breiden we uit als we meer informatie hebben. Zo vind je op onze website altijd de laatste stand van zaken.

Heb je vragen over je pensioen?
Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag.