Nieuws

Geen goede start van het nieuwe jaar voor BPFL

De rente is gedaald. Daardoor moeten we meer geld opzij zetten om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Dat is niet goed voor onze financiële positie.

  • De actuele dekkingsgraad daalde flink van 94,7% naar 91,4%.
  • Het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde naar 93,9%. Een maand eerder was dat nog 94,6%.

Verder zette het nieuwe coronavirus in januari de handel in aandelen onder druk. Daardoor deden wij minder goede zaken met onze beleggingen in aandelen. Ons vermogen steeg, omdat we veel obligaties (leningen) hebben die meer waard worden als de rente daalt.

Wat betekent dit?

De verlaging van de pensioenen is per 1 januari 2020 niet doorgegaan. Maar een verlaging per 1 januari 2021 is nog steeds mogelijk. Veel hangt af van de uitwerking van het Pensioenakkoord en van de ontwikkelingen in onze financiële positie. De daling van deze maand draagt niet bij aan het herstel van onze financiële positie. Daardoor neemt de kans op een verlaging toe.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële positie in deze grafiek. Daar lees je ook meer achtergrondinformatie over onze dekkingsgraden wat de percentages betekenen voor je pensioen.