Nieuws

Online supermarkten vallen onder de verplichtstelling van het bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen

De levensmiddelensector kent fysieke winkels, maar ook virtuele (online) winkels. Hierbij kan gedacht worden aan supermarkten waarbij je via een app levensmiddelen kan bestellen die thuis worden bezorgd. Het bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen (BPFL) is het pensioenfonds voor deze sector.

Onder de verplichtstelling van BPFL vallen zowel fysieke winkels als online winkels. De kantonrechter van de Rechtbank Amsterdam heeft dit bevestigd in een vonnis van 19 augustus 2022. Met terugwerkende kracht worden werknemers die nog niet waren aangemeld door de werkgever onder de pensioenregeling gebracht.

José Suarez Menendez, directeur bestuursbureau BPFL: ‘BPFL is het pensioenfonds voor supermarkten, speciaalzaken en delicatessenwinkels. Wij vinden collectiviteit en solidariteit in de sector heel belangrijk. Elke werknemer in onze sector heeft recht op een goed pensioen, ook de werknemers van online winkels.

Veel online winkels zijn al aangesloten bij BPFL en we sluiten steeds meer nieuwe online winkels aan. Het vonnis van de kantonrechter bevestigt dat wij het pensioenfonds zijn voor werknemers in de levensmiddelensector voor zowel fysieke als online winkels.’