Starten met stoppen

Wat kan ik nu voor mijn pensioen doen?

scroll naar beneden

Pensioen. Ook als je jong bent, is het belangrijk om er af en toe bij stil te staan. Je bouwt natuurlijk automatisch pensioen op bij ons fonds. Heb je een partner en/of kinderen? Dan is het goed om te weten dat zij van ons fonds een pensioen krijgen als jij onverhoopt overlijdt. En als je arbeidsongeschikt wordt, loopt je pensioenopbouw gewoon door. Je betaalt dan minder of helemaal géén premie voor je pensioen.

Misschien vind je het pensioen dat je bij ons fonds opbouwt niet hoog genoeg. Dan kun je zelf voor extra pensioen sparen. Besluit je nú om zelf extra te sparen voor je pensioen? Dan heb je nog een lange tijd om iets op te bouwen. Want je gaat voorlopig nog niet met pensioen.

Extra sparen voor je pensioen kan niet via ons fonds, maar wel op verschillende andere manieren. Meer weten? Neem dan contact op met een financieel adviseur voor de mogelijkheden.

Pensioen is niet alleen voor later en voor jezelf

Wist je bijvoorbeeld dat er bij ons fonds een pensioen is geregeld voor je nabestaanden als jij onverhoopt overlijdt? Of als je arbeidsongeschikt wordt? Lees er hier meer over.

Het is belangrijk dat je zaken nu al goed regelt

Woon je samen met een samenlevingscontract, en ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap? Meld je partner dan nu aan bij ons fonds.

Nieuwe baan?

Denk je misschien aan een andere baan? Dan kun je je pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Zo voorkom je dat je later meerdere losse pensioenpotjes hebt.

Krijg snel een beeld van je pensioen en je pensioenleeftijd.

Tip! Gebruik de Pensioenchecker App