Nieuws

Krijg je al pensioen? Binnenkort ontvang je jouw jaaropgave en betaalspecificatie

In januari krijg je van ons de jaaropgave. Dat is het overzicht van het pensioen dat je in 2023 van ons fonds kreeg. Je hebt de jaaropgave nodig voor je belastingaangifte.

Naast de jaaropgave zie je in dit document ook een betaalspecificatie van je pensioen. Op de bijlage lees je onder andere wat er verandert aan jouw pensioen vanaf 1 januari 2024.

De jaaropgave: het pensioen dat je in 2023 kreeg

Verder staat erop:

  • De loonheffing die we voor je hebben ingehouden. Dat zijn de belastingen en premies.
  • Jouw bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) die we voor je hebben ingehouden.

De betaalspecificatie: je bruto pensioen, de inhoudingen en je netto pensioen

Wat we inhouden op het bruto pensioen is anders dan vorig jaar. Dat komt omdat per 1 januari 2024 de belastingtarieven zijn aangepast. Je netto pensioen is hierdoor ook anders. Of je netto pensioen door deze veranderingen hoger of lager uitkomt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Je ziet het op de betaalspecificatie. In de bijlage bij de jaaropgave/betaalspecificatie lees je meer over de veranderingen.

Gebruik de jaaropgave voor je belastingaangifte over 2023

Bij de belastingaangifte heb je de jaaropgave nodig. De betaalspecificatie is voor jouw informatie. Lees hem door en bewaar deze in je administratie.

Je jaaropgave/betaalspecificatie staat straks in Mijn Pensioencijfers

We zetten het document met daarin de jaaropgave, betaalspecificatie en de bijlage eind januari voor iedereen klaar in Mijn Pensioencijfers. Log in en bekijk het document online. Krijg je je post van ons op papier? De papieren versie ontvang je één keer, maar je kunt het document altijd bekijken via Mijn Pensioencijfers. Je logt veilig in met uw DigD.

Heb je vragen over de aangepaste tarieven?

Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Heb je vragen over je jaaropgave of betaalspecificatie?

Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen jou graag!