Nieuws

Strenge pensioenregels zorgen voor mogelijke verlaging

Het kabinet heeft de invoering van de Wet toekomst pensioenen uitgesteld. Hierdoor moeten we ons aan strengere regels houden dan de afgelopen 2 jaar. Als de nieuwe wet - en dus het nieuwe pensioenstelsel - op 1 januari 2023 was ingegaan, hadden we je pensioen waarschijnlijk niet hoeven te verlagen.

 

We doen er alles aan om een nieuwe verlaging van je pensioen te voorkomen

Zo schreven we een aantal leden van de Tweede Kamer een brief hierover. Ook minister Schouten van Pensioenen ontving een brief van ons fonds. De Pensioenfederatie heeft zich als koepelorganisatie voor alle Nederlandse pensioenfondsen ook sterk gemaakt voor het handhaven van de afspraken zoals die de afgelopen 2 jaar golden. Tot nu toe allemaal zonder resultaat. 

Persbericht naar Nederlandse kranten

Samen met twee andere pensioenfondsen stuurden we op 1 december een persbericht naar alle Nederlandse kranten. Dat is één van de pogingen om het kabinet op andere gedachten te brengen. In ons persbericht staat dat het verlengen van de overgangsregeling een onnodige pensioenverlaging voor honderdduizenden Nederlanders kan voorkomen. Wordt de overgangsregeling niet verlengd? Dan moeten we de pensioenen verlagen. Maar als het kabinet de overgangsregeling wél verlengt, hoeven we je pensioen waarschijnlijk niet te verlagen. Je kunt het persbericht hier lezen.

We weten pas in januari zeker of je pensioen omlaag gaat

Nogmaals: het is nog niet zeker dat we je pensioen moeten verlagen. Dat weten we pas in januari. Dan weten we ook met welk percentage je pensioen omlaag gaat. We houden je natuurlijk op de hoogte.