Wat is er geregeld?

Pensioenregeling

Voor wie

Alle werknemers (ouder dan 21 jaar) die een dienstverband hebben bij een aangesloten werkgever in onze sector.

Soorten pensioen

Binnen onze pensioenregeling bouw je ouderdomspensioen op voor jezelf als je later stopt met werken. Maar er is meer geregeld, bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden. Bekijk hier de soorten pensioen.

Pensioenopbouw

De opbouw van je pensioen in onze pensioenregeling gaat via een zogenaamde middelloonregeling. Dat betekent dat de hoogte van je pensioen straks afhangt van het salaris dat je gemiddeld hebt verdiend tijdens je loopbaan in onze branche. Elk jaar bouw je een stukje pensioen op. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je bij de uitleg over de som achter je pensioen.
Je bouwt pensioen op tot een bepaald maximum jaarsalaris. Het bestuur stelt dit maximum jaarsalaris jaarlijks vast. Je vindt het actuele maximum jaarsalaris bij de kerncijfers. Is je salaris hoger, dan bouw je mogelijk ook pensioen op in onze excedentregeling.

Pensioenleeftijd

Je bouwt een volledig pensioen op in onze pensioenregeling als je pensioen ingaat op 68 jaar. Dat is onze pensioenrichtleeftijd. Dat betekent niet dat je tot die leeftijd verplicht bent om door te werken. Je bepaalt zelf – binnen de kaders van het pensioenreglement – wanneer je pensioen ingaat. Lees meer over je keuzemogelijkheden als je met pensioen gaat.

Verhoging pensioen

De prijzen stijgen doorgaans met de jaren. Ons fonds wil jouw opgebouwde pensioen laten meestijgen met die prijzen. Daarom probeert ons bestuur de pensioenen elk jaar te verhogen. Dat kan echter alleen als onze financiële positie goed genoeg is.

Volledige reglement

Wil je precies weten wat er in je pensioenreglement staat? Download hier het volledige reglement.