Mijn Pensioenadministratie

De administratie bij AZL

Als administrateur binnen jouw bedrijf zorg je ervoor dat de juiste pensioengegevens worden doorgegeven en je de juiste premie afdraagt.

Hoe lever je gegevens aan?

Hieronder meer informatie over de aanlevering van gegevens.

  1. Je maakt gebruik van Uniforme Pensioenaangifte (UPA)
    Lever je gegevens aan via Uniforme Pensioenaangifte, dan ontvang je de terugkoppeling via Mijn Pensioenadministratie.
  2. Je maakt (nog) géén gebruik van Uniforme Pensioenaangifte (UPA)
    Je gebruikt Mijn Pensioenadministratie van AZL voor zowel het aanleveren van gegevens als de terugkoppeling.

Via Uniforme Pensioenaangifte (UPA)

De aanlevering van de gegevens gaat via het salarispakket. Wij zorgen voor de technische koppeling tussen je salarispakketleverancier en AZL. Jij (of je administratiekantoor) hoeft hiervoor niets te doen. De inzender gebruikt een leveranciersnummer.

Je gebruikt Mijn Pensioenadministratie voor de terugkoppeling op je gegevensaanlevering. Het portaal helpt je om grip te houden op de verwerking en eventuele correcties die nodig zijn voor de pensioenaangifte. Denk dan aan het controleren en oplossen van eventuele meldingen. Ook kun je er terecht voor inzage in facturen en betalingen of het doorgeven van een wijziging. Bijvoorbeeld een wijziging van inzender of een ander salarispakket.

  • Compleet overzicht inclusief verwerkingsstatus per tijdvak
    Het tabblad ‘Pensioenaangifte’ geeft een compleet en actueel overzicht van alle inzendingen voor tijdvakken. Per tijdvak kun je zien of - en zo ja: welk(e) -aangiftebericht(en) er is/zijn ingezonden. Ook kun je de voortgang en verwerking volgen en eventuele meldingen direct in het salarispakket oplossen met de instructies van onze digitale assistent.
  • Digitale assistent
    Geeft hulp en uitleg bij het oplossen van (fout)meldingen per tijdvak van gegevens die je hebt ingezonden via het salarispakket.

Hoe Mijn Pensioenadministratie eruit ziet en hoe je hier de pensioenaangifte verwerkt, zie je in de deze video.

Meer weten over UPA?

Meer informatie vind je op mijnpensioenadministratie.nl/pensioenaangifte. Of neem contact met ons op. Bekijk ook onderstaande documenten:

Via Mijn Pensioenadministratie

Maak je (nog) geen gebruik van UPA? Dan kun je gegevens aanleveren in Mijn Pensioenadministratie. De schermen, functies en menu's in Mijn Pensioenadministratie helpen je om je weg te vinden, acties te voltooien en verkeerde gegevensinvoer zoveel mogelijk uit te sluiten.

  • Dashboard
    Geeft een compleet beeld van de pensioenadministratie namens jouw bedrijf en helpt je om snel afwijkingen vast te stellen. Ook zie je hoe je ervoor staat, bijvoorbeeld of je bij bent met je betalingen.
  • Actiegids
    Een geheugensteuntje dat je vanaf iedere plek kunt aanroepen. De gids haalt berichten en (systeem)taken op die voor jouw bedrijf van belang zijn. Bijvoorbeeld als er een betaling nodig is of als er wijzigingen klaar staan in de verzendlijst. Ook kun je zelf een taak aanmaken als herinnering. Kom je er even niet uit? Dan zijn er helpfuncties binnen handbereik.

In deze video zie je hoe Mijn Pensioenadministratie eruit ziet en hoe je hier jouw pensioenzaken regelt.

Alle berichtgeving digitaal, óók de facturen

Je ontvangt alle berichtgeving over zaken die van belang zijn voor je pensioenadministratie volledig digitaal. Dit geldt ook voor alle facturen. Je ontvangt per e-mail bericht als er belangrijke informatie voor je klaar staat. Of als je iets moet doen.

Je kunt de factuur ook in pdf per e-mail ontvangen. Je hoeft hiervoor alleen maar je e-mailadres in te vullen Mijn Pensioenadministratie. Dit zijn de stappen:

  • Log in en klik rechtsboven op de '+' naast de bedrijfsnaam.
  • Kies voor 'Bedrijfsprofiel'.
  • Vul in het veld 'E-mailadres factuur' het e-mailadres in waarop u de pdf wilt ontvangen. 

Inloggen met eHerkenning

Op Mijn Pensioenadministratie kun je alleen inloggen met eHerkenning. Dit biedt meer zekerheid, is voor meerdere online diensten in de (semi-)publieke sector te gebruiken en wordt straks de standaard in Nederland voor zakelijk inloggen. Ons fonds volgt hierin andere organisaties, zoals het UWV, waar eHerkenning nu al verplicht is.

Lees meer over het aanvragen van of inloggen met eHerkenning.