Alle werknemers in het levensmiddelenbedrijf bouwen pensioen op bij ons fonds. Het gaat daarbij om werknemers vanaf 18 jaar van verplichtgestelde werkgevers. Werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de branche hebben dit zo afgesproken. Die afspraken zijn vastgelegd in een verplichtstelling en in het pensioenreglement. Ons fonds voert de pensioenregeling uit.

Als werkgever ben je het eerste aanspreekpunt voor je werknemers als zij vragen hebben over pensioen. Op deze website vind je informatie over de pensioenregeling, wat je moet doorgeven en hoe je je werknemers kunt informeren en/of doorverwijzen.

Wat is er geregeld?

De sociale partners (werkgevers en vakbonden) bepalen de inhoud van de pensioenregeling. Ons fonds voert de pensioenregeling uit en legt de afspraken vast in een pensioenreglement. Wil je precies weten wat er in het pensioenreglement staat? Download hier het volledige reglement. Een samenvatting van de belangrijkste zaken vind je in het werknemersdeel van deze website onder Wat is er geregeld.

Wat moet je doen?

  1. Geef (wijzigingen in) de loon- en dienstverbandgegevens door.
  2. Geef aan het begin van een nieuw kalenderjaar het jaarsalaris door. Ook als het niet gewijzigd is!
  3. Zorg voor de tijdige betaling van de pensioenpremie (werkgevers- en werknemersdeel) volgens de betalingsafspraken.

Hoe doe je dat?

Er zijn twee manieren om gegevens aan ons door te geven:

  1. Via Uniforme Pensioenaangifte (UPA)
    Heb je een salarispakket dat geschikt is voor UPA? Dan kun je wijzigingen in loon- en dienstverbandgegevens doorgeven via UPA. Je ontvangt de terugkoppeling via Mijn Pensioenadministratie
  2. Via Mijn Pensioenadministratie
    Is je salarispakket (nog) niet geschikt voor UPA? Dan geef je wijzigingen door via Mijn Pensioenadministratie van AZL.

Wat kun je nog meer doen?

Maak je werknemers bewust van hun pensioen. Zo komen ze straks niet voor verrassingen te staan. Op deze website kunnen werknemers, oud-werknemers en gepensioneerden informatie vinden die van toepassing is op hun situatie.