Mijn Pensioenplan

Antwoorden op veelgestelde vragen

Terug naar het overzicht
 • Wat is Mijn Pensioenplan?

  Mijn Pensioenplan bevat de belangrijkste gegevens over uw pensioen bij ons. Bij pensionering heb je een aantal keuzes. Natuurlijk op welke leeftijd je met pensioen wilt. Maar ook hoeveel pensioen je na je overlijden voor je partner wilt. En wil je eerst meer pensioen en later minder? Met Mijn pensioenplan kan je direct de gevolgen bekijken van deze keuzes in een Pensioenplan. Probeer gerust een paar verschillende pensioenplannen te maken en met elkaar te vergelijken. Wil je jouw keuze definitief doorgeven? Dat kan vanaf 6 maanden voor je pensionering door je definitieve pensioenplan te bevestigen.

 • Wie kan Mijn Pensioenplan raadplegen?

  Iedereen met een pensioen van ons fonds dat nog niet is ingegaan. Heb je een pensioen onder de wettelijke afkoopgrens dan heb je (nog) geen toegang tot Mijn Pensioenplan. Heb je ook een excedentpensioen? Dan zie je in Mijn Pensioenplan alleen het pensioen uit de basisregeling. Het opgebouwde kapitaal in de excedentregeling zit niet in Mijn Pensioenplan.

 • Hoe log je in?

  Ga naar Mijn Pensioencijfers en log in met je DigiD. Vervolgens vindt je Mijn Pensioenplan in het menu.

  Hoe log je in op Mijn Pensioencijfers?

  Heb je moeite met inloggen op Mijn Pensioencijfers? In deze korte video laat Merel zien hoe je inlogt op Mijn Pensioencijfers en wat je er allemaal kunt doen.

 • Hoe kan ik bepalen of ik genoeg pensioen heb?

  Tel alle uitkeringen bij elkaar op die je ontvangt als je met pensioen bent. Dus: je AOW-pensioen plus het pensioen van je werkgever(s) plus pensioen dat je misschien zelf extra hebt geregeld. Als je met je DigiD inlogt in www.mijnpensioenoverzicht.nl . wordt dit automatisch voor je gedaan voor wat betreft het AOW-pensioen en het pensioen dat je via je werk opbouwt. Vergelijk de uitkomst met je laatste salaris en de uitgaven, die je later verwacht te zullen hebben.
  Is dit bedrag voldoende? Jij bent de enige die daar een antwoord op kan geven! Maar de Pensioenschets kan je daarbij helpen. De Pensioenschets vind je ook in Mijn Pensioencijfers. In een paar minuten stel je je toekomstige huishoudboekje samen. Daarmee kun je inschatten of je pensioen straks voldoende is.

 • Is Mijn Pensioenplan betrouwbaar?

  Je kunt aan de uitkomsten in Mijn Pensioenplan geen rechten ontlenen. Dat geldt alleen voor het pensioenreglement. Maar Mijn Pensioenplan is uiteraard met de uiterste zorgvuldigheid gebouwd. Toch hebben we hier en daar moeten kiezen voor een goede benadering in plaats van een exacte berekening. Neem bij twijfel over de uitkomsten contact op met ons.

 • Hoe leg je een Pensioenplan vast?

  Je kunt Mijn Pensioenplan gebruiken om je keuzes vast te leggen. Dit doe je zelf vanaf zes maanden voordat je met pensioen wilt gaan. Als je jouw definitieve pensioenplan hebt bevestigd ontvang je van ons bericht met je keuzes en hoe we het voor jou regelen. Je ontvangt zes maanden voor je AOW leeftijd van ons een bericht met extra uitleg. Als je eerder, later of in deeltijd met pensioen wilt gaan, moet je hierover eerst afspraken maken met je werkgever. Tip: als je de gewenste keuzes hebt ingevuld in Mijn Pensioenplan, maak dan een afdruk van je Pensioenplan door op Afdrukken te klikken. Je kunt dit overzicht gebruiken als hulpmiddel in je gesprek met je werkgever.

  Ook als je een Pensioenplan niet bij ons bevestigd blijft het opgeslagen in Mijn Pensioenplan. Op een later moment kun je deze dus nog eens rustig bekijken, vergelijken en uiteindelijk doorgeven.

 • Hoeveel ontvang je netto?

  Je vindt in Mijn Pensioenplan een schatting van het netto bedrag dat je straks ontvangt aan pensioen van ons en aan AOW-pensioen van de overheid. Ze zijn gebaseerd op de Nederlandse belastingtarieven, zoals die nu bij ons bekend zijn. Extra pensioen dat je op eigen initiatief hebt geregeld bij een bank of verzekeraar, is niet in deze berekening opgenomen.

 • Hoe zit dat met het AOW-pensioen?

  In Mijn Pensioenplan wordt rekening gehouden met je AOW-gerechtigde leeftijd. Dit is een indicatie, het uiteindelijke AOW bedrag hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ben je bij pensionering bijvoorbeeld alleenstaand of gehuwd? Of heb je het een aantal jaren in het buitenland gewoond? Dan heeft dit invloed op het AOW bedrag.
  Informatie over het AOW-pensioen vindt je op de website van de
  Sociale Verzekeringsbank .