Jouw pensioen in het kort

Pensioenregeling

Je bouwt pensioen bij ons pensioenfonds op. Dit doe je via je werkgever. Elk pensioenfonds of -verzekeraar heeft zijn eigen pensioenregeling. Hier lees je wat er wel en niet geregeld is in onze pensioenregeling. Dat is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als je van baan verandert. Dit overzicht bevat geen persoonlijke informatie over jouw pensioen. Die vind je wel op deze website als je inlogt bij Mijn Pensioencijfers.


Wat vind je in laag 1, 2 en 3?

Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen.

logo_laag1_grijs.jpg In deze eerste laag lees je in het kort de belangrijkste informatie over jouw pensioenregeling. Het begint met Wat krijg je in onze pensioenregeling? In het menu links en onderaan deze pagina vind je alle onderwerpen van laag 1.
logo_laag2_grijs.jpg In laag 2 vind je meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Deze vind je door in laag 1 door te klikken op de plaatjes of onderwerpen.
logo_laag3.png Tot slot vind je in laag 3 juridische en beleidsmatige informatie van BPFL. Denk hierbij aan ons pensioenreglement en ons jaarverslag. Deze vind je op de documentenpagina van deze website.

Hoe wij omgaan met maatschappelijk verantwoord beleggen, lees je in ons beleggingsbeleid.

Laag 1

Is je (fulltime) jaarsalaris hoger dan het maximum jaarsalaris van de pensioenregeling? Dan bouw je over het deel van je salaris dat boven dit maximum ligt mogelijk tegelijk ook pensioen op in de excedentregeling.