Maatschappelijk verantwoord beleggen

We beleggen maatschappelijk verantwoord

Ons fonds belegt ‘maatschappelijk verantwoord’. Dit betekent dat we met onze beleggingen proberen de wereld te verbeteren. Maatschappelijk verantwoord beleggen betekent ook dat we níet beleggen in bedrijven die de wereld minder mooi maken. En juist wel in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Beleggen is voor ons fonds dus niet alleen ‘kijken hoe we zoveel mogelijk geld kunnen verdienen voor jouw pensioen’. Maar dat verliezen we zeker niet uit het oog. Maatschappelijk verantwoord beleggen en winst maken gaan gelukkig goed samen. Want het is een misverstand dat duurzaam beleggen minder geld oplevert. Sterker: wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam beleggen op de lange termijn juist méér oplevert. Ook financieel.

Maatschappelijk verantwoord beleggen in de praktijk

Maar hoe doet ons fonds dat dan precies? Hoe bepalen we waarin we wél en waarin we níet beleggen? Daarvoor hebben we een speciaal maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid gemaakt.

Binnen dit beleid hebben 4 thema’s onze speciale aandacht. Dat zijn:


Dit betekent in de praktijk alleen beleggen in bedrijven die helpen deze doelen te halen. En zeker niet in bedrijven die het behalen van onze doelen tegenwerken.
Daarom beleggen we niet in:


Bestuurslid Cor Filippini vertelt hier meer over in deze video:

Jaap onderzocht hoe maatschappelijk verantwoord ons fonds belegt:

Lees meer over onze maatschappelijk verantwoorde beleggingen.