Nieuws

Parttime werken betekent parttime pensioenopbouw

Parttime werken is populair in Nederland. Een deel van de werknemers kiest er bewust voor omdat het voordelen biedt. De pensioenopbouw bestaat uit een bepaald percentage van het salaris. Wat betekent dat voor deze groep?

Percentage pensioenopbouw gelijk aan percentage werk

Je bouwt pensioen op over het aantal uren dat je werkt. Stel dat je 24 uur per week werkt en bij jouw werkgever is 40 uur een volledige werkweek (fulltime). Dan werk je dus 60%. Je bouwt in dat geval pensioen op over 60% van het bruto jaarsalaris dat je zou hebben bij een fulltime baan.

Nieuwsgierig naar je pensioenopbouw?

Op de persoonlijke pagina Mijn Pensioencijfers zie je hoeveel pensioen je opbouwt. Je ziet hier de opbouw van je eigen ouderdomspensioen. Ook zie je het pensioen voor uw partner en kinderen voor het geval je komt te overlijden.

Denk je dat jouw pensioen niet hoog genoeg is? Kijk dan of je zelf voor extra pensioen kunt zorgen. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen.

Vragen?

Veel informatie vind je op onze website, bijvoorbeeld op de pagina ‘Minder werken’ en in Mijn Pensioencijfers. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.