Nieuws

Lever je pensioengegevens op tijd, compleet én correct aan

Binnenkort is het tijd voor de eerste pensioenaangifte van 2024, ook voor de aanleveringen via Mijn Pensioenadministratie. Zorg je ervoor dat de gegevens van je werknemers op tijd, compleet én correct worden aangeleverd? 

Stem dit ook goed af met je administratiekantoor of salarispakketleverancier! In 2024 is het belangrijker dan ooit om je gegevens goed en op tijd aan te leveren. We stappen namelijk in 2025 over op het nieuwe pensioenstelsel. Daarvoor is het van wezenlijk belang dat de pensioenadministratie volledig bijgewerkt en correct is.

Op tijd: uiterste aangiftedatum

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van de gegevens voor de pensioenaangifte. Het is belangrijk dat deze gegevens elke maand/periode vóór de uiterste aangiftedatum bij ons binnen zijn. Op onze websitepagina ‘Premienota en incassoprocedure’ zie je de aanleverdata voor 2024.

Compleet en correct: de juiste loon- en dienstverbandgegevens

Minstens zo belangrijk: de aangeleverde gegevens moeten compleet en correct zijn. Zorg ervoor dat alle werknemers in de pensioenaangifte zijn opgenomen, mét de correcte salarissen en bijbehorende parttimepercentages.

Fouten op tijd herstellen

Gaat er toch iets fout bij de aangifte? Dan heb je na de uiterste aangiftedatum nog uiterlijk 1 maand tijd om de juiste gegevens aan te leveren. Je ontvangt hiervan een terugkoppeling in je salarispakket. Of check in Mijn Pensioenadministratie of er openstaande meldingen zijn. Lever je aan via Mijn Pensioenadministratie, dan ontvang je hiervan een mail.

Als je geen (correcte) gegevens aanlevert

Lever je géén gegevens aan? Of voer je correcties niet goed of op tijd door? Dan halen we bij het UWV de gegevens op van je werknemers die bij ons zijn aangemeld. Lever je aan via Mijn Pensioenadministratie en is er geen loonheffingsnummer bij ons bekend? Dan verhogen we het laatst bekende salaris met de CAO-verhoging. Aan beide opties kunnen kosten verbonden zijn.

Het niet (correct) aanleveren van de gegevens kan ook nog andere (financiële) gevolgen hebben. Voor jou én voor je werknemers. Voor jou, omdat je een naheffing kunt krijgen als de premienota achteraf niet klopt. En voor je werknemers, omdat hun pensioenopbouw misschien niet correct is. Of omdat ze zelfs helemaal geen pensioen opbouwen, als zij niet bij ons bekend zijn.

Heb je vragen?

Heb je vragen over het aanleveren van gegevens? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag.