Nieuws

Nieuwe baan! Dit kun je doen met je pensioen

Een nieuwe baan? Van harte gefeliciteerd! Grote kans dat dit ook gevolgen heeft voor je pensioen. We helpen je graag op weg met wat weetjes en informatie over waardeoverdracht.

Je blijft bij ons pensioenfonds

Als je binnen dezelfde bedrijfstak blijft werken, dan blijf je ook pensioen bij ons opbouwen. Er verandert dan niets aan jouw pensioensituatie.

Je gaat naar een ander pensioenfonds

Jouw nieuwe werkgever kent een andere pensioenregeling. Je stopt dan met het opbouwen van pensioen bij ons fonds en start bij een ander pensioenfonds of verzekeraar. Wat er met je pensioen bij ons fonds gebeurt, ligt aan de hoogte van het opgebouwde pensioen.

Op onze pagina ‘Uit dienst’ lees je meer hierover.

Je komt bij ons pensioenfonds

Welkom! Je krijgt persoonlijk bericht van je pensioen bij ons fonds. Ben je al nieuwsgierig naar hoe het pensioen bij ons fonds geregeld is? Bekijk dan de ‘Werknemer’ pagina.

(Automatische) waardeoverdracht

Heb je via een vorige werkgever al ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kun je dat pensioen mogelijk laten overdragen naar ons fonds. Dat noemen we waardeoverdracht. Of dit interessant is, ligt aan jouw persoonlijke situatie en de verschillen in de pensioenregelingen. Vergelijk je oude en nieuwe pensioenregeling dus goed met elkaar. Dit kan heel makkelijk met de Pensioenvergelijker.

Een klein pensioen (minder dan € 594,89 bruto per jaar in 2023) wordt meestal automatisch overgedragen.

Op de pagina ‘Nieuw in dienst’ lees je meer over waardeoverdracht.

Vragen?

Veel informatie over jouw pensioen vind je op onze website. In Mijn Pensioencijfers zie je een overzicht van je pensioen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.