Nieuws

Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

De Eerste Kamer stemde op dinsdagavond 30 mei 2023 voor de Wet toekomst pensioenen. De Tweede Kamer stemde in december 2022 al voor deze wet. De lichten staan op groen om het pensioenstelsel in Nederland te veranderen. De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023.

Veel overleg vooraf

De Wet toekomst pensioenen is niet zomaar aangenomen. Er gingen heel wat vragen uit de Tweede en Eerste Kamer aan vooraf. Het is belangrijk dat de nieuwe pensioenwet voor iedereen goed uitpakt. Met iedereen bedoelen we:

  • iedereen die pensioen opbouwt;
  • iedereen die in het verleden pensioen opbouwde en dit bij een pensioenfonds heeft staan;
  • iedereen die al pensioen krijgt.

Wat betekent dit voor nu?

Nu we zeker weten dat de wet doorgaat is het aan de sociale partners in onze branche (werknemers- en werkgeversorganisaties) om een nieuwe pensioenregeling vorm te geven. Ons fonds zorgt daarna voor de uitvoering van die regeling. Pensioenfondsen hebben tot 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregeling binnen de nieuwe wet in te voeren. Ons fonds streeft ernaar om de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2025 in te laten gaan.

Via onze website houden we je op de hoogte

Zodra we meer nieuws hebben over hoe de pensioenregeling van ons fonds binnen de nieuwe wet eruit ziet, lees je dat op onze website. Later dit jaar organiseren we ook een webinar. Daarover krijg je nog meer informatie.

Landelijke website: onsnieuwepensioen.nl

De overheid maakte samen met vakbonden, werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders een speciale website over het nieuwe pensioenstelsel: onsnieuwepensioen.nl. Op deze website vind je filmpjes en meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel. Waarom het nodig is en wat er nog moet gebeuren.