Nieuws

Oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons fonds

Wij zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen die door het oorlogsgeweld getroffen worden. Wij hebben gekeken naar de situatie van onze deelnemers en van ons fonds. Op dit moment heeft de oorlog geen directe gevolgen voor BPFL of voor de uitbetaling van de pensioenen.

Wij hebben gekeken naar onze beleggingen. Wij hadden ongeveer 0,25% van ons vermogen belegd in Rusland. Nu zijn deze beleggingen al veel minder waard en is het op dit moment moeilijk of zelfs onmogelijk om te verkopen. Samen met onze vermogensbeheerder houden we dit wel goed in de gaten. Wij doen op dit moment geen enkele nieuwe belegging in Rusland en/of Belarus. Wat de oorlog uiteindelijk betekent voor onze totale portefeuille is op dit moment niet te zeggen.

We hebben ook gecontroleerd of deelnemers van ons fonds in één van de betrokken landen wonen. Dat is niet het geval. Ook wordt geen pensioen overgemaakt naar een bank die op de sanctielijst staat.

De kans op een cyberaanval is vanwege de oorlog toegenomen. Daarom hebben wij de beveiliging van onze systemen opgevoerd. Zo beschermen we de gegevens van onze deelnemers nog beter. De uitbetaling van de pensioenen loopt gewoon door zoals u van ons gewend bent.