Nieuws

Je pensioen in 2023 niet verhoogd, maar ook niet omlaag

Dat je pensioen in 2023 niet zou worden verhoogd, is al enige tijd duidelijk. Dat zal dus geen verrassing zijn. Gelukkig is de kans dat we je pensioen volgend jaar moeten verlagen ook veel kleiner geworden. Die verlaging van je pensioen gaat bijna zeker niet door.

Enkele weken geleden hielden we nog rekening met een verlaging van je pensioen. Dat las je in ons nieuwsbericht. Een verlaging van je pensioen leek begin december zelfs onvermijdelijk. De minister wilde een overgangsregeling namelijk niet verlengen. Deze overgangsregeling zorgde ervoor dat wij je pensioen niet zouden hoeven te verlagen. In ons nieuwsbericht schreven we ook dat we er alles aan deden om de minister op andere gedachten te brengen. Ook hebben we leden van de Tweede Kamer benaderd.

Overgangsregeling verlengd

De Wet toekomst pensioenen is inmiddels aangenomen; de wet gaat op 1 juli 2023 in. Dankzij een aangenomen voorstel van Hilde Palland (CDA) wordt de overgangsregeling alsnog verlengd. Hierdoor is het vrijwel zeker dat we je pensioen niet gaan verlagen. Binnenkort zullen wij je hier uitgebreider over informeren.