Nieuws

Heb jij bij ons kort pensioen opgebouwd?

Heb jij in het verleden kort bij ons fonds pensioen opgebouwd? Dan is de kans groot dat je een ‘klein pensioen’ hebt. Dat is een pensioen van minder dan zo’n € 500 bruto per jaar. Pensioenfondsen dragen deze kleine pensioenen automatisch over als je van baan verandert. Ook ons fonds start daar nu mee.

Geldt dit voor jou?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Daar zie je hoeveel pensioen er voor je is. Is het bedrag lager dan € 503,24 bruto per jaar? Dan gelden één van de twee onderstaande situaties:

1. Bouw je nu via je werk pensioen op bij een pensioenfonds of verzekeraar?

Dan dragen wij dit pensioen over aan het fonds of de verzekeraar waar je nu pensioen opbouwt. Je krijgt van ons bericht tussen augustus en november 2021. Wij vertellen je hoeveel we overdragen en aan welke organisatie. Van je huidige pensioenfonds of verzekeraar ontvang je ook bericht als ze het pensioen ontvangen hebben.

2. Bouw je geen pensioen (meer) op via je werk?

Dan blijft jouw pensioen gewoon bij ons staan. Je bent dat niet kwijt. We proberen het later nog eens. Wij nemen contact met je op zes maanden voordat jouw pensioen ingaat. Het kan zijn dat wij je aanbieden om het bedrag dan in één keer uit te betalen.

Groter pensioen overdragen?

Je kunt ook een groter pensioen meenemen naar je nieuwe fonds. Dat gaat niet automatisch. Dat moet je zelf aanvragen bij je nieuwe pensioenfonds. 

Meer informatie

Op deze website lees je meer over jouw pensioen als je uit dienst gaat. Heb je hierover vragen? Neem contact op. Wij helpen je graag.