Nieuws

Financiële positie stabiel in januari

Onze actuele dekkingsgraad is in januari 2021 een klein beetje gedaald.

Onze dekkingsgraden blijven daardoor te laag. Daarom hebben we je eerder al laten weten dat we de pensioenen moeten verlagen.

Hoe staan we ervoor?

Dit was de stand op 31 januari 2021:

  • De actuele dekkingsgraad daalde van 87,1% naar 87,0%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde van 84,6% naar 84,3%.

Ons fonds is financieel helemaal gezond als de beleidsdekkingsgraad 116,9% is. Dan is er voor elke € 100 die we (in de toekomst) aan pensioen moeten uitkeren, € 116,90 aan vermogen in kas. Dit zijn de kosten voor het uitkeren van je pensioen, inclusief een buffer.

Wat betekent dit voor je pensioen?

We moeten de pensioenen gaan verlagen. Hoeveel de pensioenen omlaag gaan en per wanneer dat gebeurt, weten we nog niet. Hierover neemt het bestuur eind maart een besluit. Lees voor meer informatie de veel gestelde vragen over de verlaging van de pensioenen.

Ga je uit dienst? Of ben je net in dienst? Dan kun jij je pensioen tijdelijk niet meenemen. Omdat ons fonds een beleidsdekkingsgraad heeft onder de 100%, mogen we nu niet meewerken aan waardeoverdrachten.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier lees je ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur