Nieuws

Denk mee over jouw pensioen

Pensioen verandert in Nederland. Er komen nieuwe regels, dus je krijgt ook een nieuwe pensioenregeling. Veel dingen blijven hetzelfde, maar er gaan ook dingen veranderen. Graag horen wij wat jij belangrijk vindt. Lees meer in het bericht hieronder.

Er komt een heel nieuw pensioenstelsel. Dat heb je misschien gelezen in de krant of gezien op TV. Pensioenfondsen krijgen te maken met nieuwe regels. Ons fonds dus ook, daar ontkomen we niet aan. Maar we bepalen wél wat we binnen die regels met onze pensioenregeling doen. Jouw mening is daarbij belangrijk.

Daarom ontvangt iedereen van wie we een emailadres hebben een bericht met de vragenlijst.

Wij horen graag wat jij belangrijk vindt voor onze nieuwe pensioenregeling. Zo heb je invloed op jouw nieuwe oude dag.

Hoe ziet jouw nieuwe oude dag er dan uit?

In de huidige situatie hebben schommelingen op de financiële markten invloed op de financiële situatie van ons fonds. Doen onze beleggingen het goed en stijgt de rente? Dan gaat de dekkingsgraad van ons fonds ook omhoog. Leveren onze beleggingen weinig of geen geld op, of wordt de rente lager? Dan daalt onze dekkingsgraad. Een hogere of lagere dekkingsgraad heeft invloed op de totale pensioenpot van ons fonds. En dus op het pensioen van alle deelnemers.

In het nieuwe pensioenstelsel hebben schommelingen op de financiële markten eerder invloed op jouw eigen pensioenpot. Je pensioen kan dus sneller omhoog gaan dan nu, maar ook weer sneller omlaag. Daar wil je natuurlijk zelf zoveel mogelijk invloed op hebben. Bijvoorbeeld door mee te denken over de manier waarop ons fonds het pensioengeld belegt.

Belangrijkste vraag daarbij is: hoeveel risico wil je nemen? Dat kun je ons laten weten door de vragenlijst in te vullen. Op basis van alle antwoorden gaan de sociale partners (werkgevers en vakbonden) kijken welke pensioenregeling daar het beste bij past. Zo heb je invloed op hoe jouw nieuwe oude dag er straks uitziet.

Een onafhankelijk bureau voert het onderzoek uit

We voeren het onderzoek niet zelf uit. Dat doet Ipsos voor ons. Ipsos is een onafhankelijk onderzoeksbureau met heel veel ervaring. Ipsos ziet alleen de antwoorden die jij invult, dus niet je naam of andere persoonlijke informatie. Ipsos verwerkt je antwoorden anoniem. Na het verwerken van alle antwoorden krijgen wij van Ipsos alleen de resultaten van het onderzoek. We weten straks dus niet wie welke antwoorden heeft gegeven. Dat willen we ook helemaal niet weten.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. We horen graag wat jij belangrijk vindt.

Meer weten?

Voor vragen over het onderzoek kun je een mail sturen naar Ipsos via BPFLRisicohouding@ipsos-online.com.

Heb je een vraag over pensioen of je pensioenregeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.