Nieuws

Januari 2019: onze beleidsdekkingsgraad is 102,7%

Ons fonds is 2019 begonnen met een beleidsdekkingsgraad van 102,7%. Dat is iets lager dan in december. Toen was hij nog 103,4%. Toch was januari geen slechte maand. De aandelen deden het erg goed.

Beetje herstel in januari 

Na een slecht einde van 2018 was januari geen slechte maand voor ons fonds. De rente daalde weliswaar. Dat zorgt ervoor dat we meer geld opzij moeten zetten om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Daardoor verslechtert onze financiële positie. Maar positief was dat onze beleggingen meer waard werden. Met name de aandelen deden het goed. Dit positieve effect zorgde ervoor dat onze financiële positie in januari verbeterde.

Dit effect is nog niet terug te zien in de beleidsdekkingsgraad, omdat dit een gemiddelde is over de afgelopen 12 maanden. Als het de komende maanden ook goed blijft gaan, stijgt de beleidsdekkingsgraad op een gegeven moment vanzelf mee.

Ontwikkelingen en achtergronden

In deze grafiek zie je hoe de dekkingsgraad van ons fonds zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Daar lees je ook meer achtergrondinformatie over de dekkingsgraad en wat dit betekent voor onze financiële positie.

Te lage dekkingsgraad

Ons fonds moet een beleidsdekkingsgraad hebben van 118,9%. De beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds is dus te laag. Dat betekent dat we te weinig financiële buffers hebben. Ons fonds heeft daarom een herstelplan ingediend bij DNB.

Bron: Bestuur