Nieuws

Onze financiële positie is verbeterd in januari

De financiële positie van ons fonds is in januari 2018 verbeterd. Dat is te zien aan de beleidsdekkingsgraad. Deze steeg naar 103,8%. Vorige maand was hij nog 103,4%.

Waarom is de dekkingsgraad gestegen?

De rente waarmee ons fonds zijn financiële positie moet berekenen, steeg in januari. Dat is goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Hierdoor hoeft ons fonds namelijk minder geld opzij te zetten om in de (verre) toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Het vermogen van ons fonds steeg ook in de afgelopen maand, doordat de beleggingen (met name de aandelen) meer waard werden. Meer vermogen is ook goed nieuws voor onze financiële positie.

Te lage dekkingsgraad

Ons fonds moet een beleidsdekkingsgraad hebben van 122,4%. De beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds is te laag. Dat betekent dat we te weinig financiële buffers hebben om op lange termijn al onze verplichtingen na te kunnen komen. Ons fonds heeft daarom een herstelplan ingediend bij DNB.

Meer informatie

In deze grafiek zie je hoe de dekkingsgraad van ons fonds zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Daar lees je ook meer achtergrondinformatie over de dekkingsgraad en wat dit betekent voor onze financiële positie.

Bron: Bestuur