Nieuws

Heb jij je Uniform Pensioenoverzicht al gelezen?

Bouw je pensioen op bij ons fonds? Dan krijg je elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Veel mensen bergen het UPO keurig op in een (digitaal) mapje en kijken er verder niet naar. Heb jij dat ook gedaan? Dan heb je iets gemist!

Wat staat er in een UPO?

In het UPO staat hoeveel pensioen er nu is opgebouwd voor als je straks met pensioen gaat. Je ziet ook wat er geregeld is als je iets overkomt. Denk aan arbeidsongeschiktheid of overlijden.
Verder zie je gegevens die je nodig hebt voor je aangifte inkomensbelasting volgend jaar als je individueel bijspaart voor je pensioen (Factor A) .

Wat moet je doen?

Controleer de gegevens op het UPO. Je naam, de naam van je werkgever en of de bedragen in lijn zijn met wat je op het UPO van vorig jaar zag. Belangrijk is ook de naam van je partner. Woon je samen? Dan verschijnt de naam van je partner niet automatisch op het UPO. Meld je partner hiervoor aan met het online formulier dat je vindt in de beveiligde omgeving van onze website Mijn Pensioencijfers. Ga je uit elkaar? Meld je partner dan ook weer af.

UPO kwijt? Download hem!

Ben je je UPO kwijt? Geen nood! Je UPO verschijnt ook online in de beveiligde omgeving van deze website. Log in op Mijn Pensioencijfers en je kunt daar de laatste UPO downloaden.

Heb je vragen over je UPO?

Lees de veelgestelde vragen over het UPO. Staat daar het antwoord niet bij? Stel je vraag aan onze medewerkers. Wij helpen je graag.