Als je te veel of te weinig pensioen ontvangt

Herzieningenbeleid

Herzieningenbeleid: Je pensioen is niet goed berekend

Ons fonds voert jouw pensioenregeling zo goed mogelijk uit. Toch gaat er soms iets fout. Bijvoorbeeld als wij je opgebouwde pensioen of je pensioenuitkering te hoog vaststellen. Of te laag. Maar wij doen er alles aan om dit te voorkomen.

Als dat gebeurt, moeten wij die fout herstellen. Want natuurlijk moet iedereen het pensioen krijgen waar hij of zij recht op heeft. Daarom moet je soms een bedrag terugbetalen. Het kan ook zo zijn dat je een extra bedrag krijgt. Daarom heeft ons fonds een herzieningenbeleid. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Wat gebeurt er als wij een fout vinden?

Als wij merken dat je te veel (of te weinig) pensioen hebt gekregen, krijg je daar zo snel mogelijk een bericht over. In dat bericht vertellen wij je dat  de hoogte van je pensioenuitkering gaat veranderen, zodat deze weer goed is. In het bericht staat ook waarom wij dat doen.

Heb je te veel pensioen gekregen? Het kan zijn dat je dan een bedrag moet terugbetalen. Als dat het geval is, nemen wij contact met je op. Misschien kun je het bedrag niet in één keer terugbetalen. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor terugbetaling. Ook als je een andere vraag hebt, kun je ons altijd bellen.

Ben je het niet eens met het besluit van ons ? Je kan dan een klacht indienen. Op deze pagina van onze website lees je hoe dit werkt.