De coronacrisis en uw pensioenfonds

Informatie voor (oud-)werknemers en gepensioneerden

Ons fonds volgt de ontwikkelingen in de sector en de vragen die u stelt op de voet. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en maatregelen die wij nemen.

U kunt op ons rekenen

Onze dienstverlening aan u gaat gewoon door, zoals u van ons gewend bent. Door ‘corona’ regelen we achter de schermen sommige zaken net wat anders. Maar daar merkt u hopelijk zo weinig mogelijk van.

Hebt u een dringende vraag? Gebruik dan ons contactformulier. Wilt u iets aan ons doorgeven? Bijvoorbeeld de naam van de partner waarmee u samenwoont, een scheiding doorgeven of een e-mailadres wijzigen? Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers en regel het direct online. U krijgt zo snel mogelijk antwoord. Misschien moet u iets langer wachten dan u gewend bent. Maar onze klantenservice staat voor u klaar.

De opbouw van uw pensioen gaat door

U vraagt zich misschien af of de opbouw van uw pensioen door de coronacrisis in gevaar komt. U bouwt (bij een ongewijzigd dienstverband) gewoon pensioen op zoals voorheen, tenzij het bedrijf failliet gaat.  
Als uw bedrijf gebruik maakt van de NOW-maatregel, dan blijft u bij uw bedrijf in dienst. U krijgt hetzelfde salaris van uw werkgever. Over dit salaris bouwt u pensioen op. Ook als u minder of helemaal niet werkt door ‘corona’.

Ontvangt u pensioen? De betaling gaat door

Onze uitvoerder AZL keert de pensioenen elke maand gewoon op tijd uit. Zoals u dat gewend bent. Dit zijn de betaaldata.