50 jaar bij BPFL: Hans Westerhof uit Delden

‘Elke dag druk, maar ik hoef niks meer’

Een van de grote voordelen van pensioen? Wij vroegen het Hans Westerhof (72 jaar), gepensioneerde bij ons fonds. Zijn antwoord: je hoeft niks meer. Je kunt je eigen agenda bepalen. Hans Westerhof heeft zijn dagen druk gevuld, omdat hij dat wil. Niet omdat het moet.  

Stilzitten was nooit zijn ding. Daarom richtte Hans Westerhof in 1968 de gelijknamige Westerhof’s Kaashandel in Delden op. Samen met zijn vrouw heeft hij in de beginjaren de grondslag gelegd voor een onderneming die 50 jaar later nog steeds ‘gezond’ is. Ook al is hij met pensioen, de zaak zit hem nog in zijn bloed.

“De tweede generatie doet het goed!”, laat de ondernemer weten. De kaashandel is in 2003 overgenomen door zijn zoon. Hans Westerhof springt bij, doet kleine klusjes en verricht hand- en-spandiensten. Hij is er trots op. Een eigen zaak laat je niet los. Ook al ben je al járen met pensioen.

Zoals veel ondernemers, was de gepensioneerde Hans Westerhof door de jaren heen bezig met zijn zaak, niet met zijn pensioen.

“Daar had ik een accountant voor”, zegt hij. Die adviseerde en regelde onder meer dat hij pensioen ging opbouwen. Een goed advies. Want nu ontvangt Hans Westerhof elke maand pensioen.

Het pensioen van ons fonds is niet zo groot. Dat bouwde hij op in het begin van zijn loopbaan. Als werkgever bouw je namelijk zelf geen pensioen op bij ons fonds. Het fonds is er voor het pensioen van de werknemers van aangesloten bedrijven.

“De mensen die nu in de onderneming werken, bouwen ook allemaal (vanaf hun 21 jarige leeftijd) pensioen op”, vertelt de gepensioneerde uit Delden. “En dat is goed. Want als ze zelf moeten sparen, komt het er vaak niet van.” Hij heeft ook nog steeds contact met dezelfde accountant. “Dat zegt toch genoeg?”