Starten met stoppen

Wat kan ik nu voor mijn pensioen doen?

scroll naar beneden

Pensioen lijkt nog ver weg. Maar het is belangrijk om er toch eens bij stil te staan. Weet je hoeveel pensioen je bij ons fonds hebt opgebouwd en wat je met dat pensioen kunt doen? Nee? Kijk dan eens in Mijn Pensioenplan. Maak daar gelijk een paar voorlopige pensioenplannen. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast!

Mijn Pensioenplan geeft je veel nuttige informatie. Ben je bijvoorbeeld gescheiden, of heb je een tijd niet of minder gewerkt? Dan kan het zijn dat je minder pensioen hebt opgebouwd dan je misschien denkt. Hoeveel minder zie je in Mijn Pensioenplan.

Ga een stap verder als je ook ergens anders pensioen opbouwde

Heb je alleen bij ons fonds pensioen opgebouwd? Dan heb je genoeg aan Mijn Pensioenplan. Als je ook bij een ander pensioenfonds (of verzekeraar) pensioen opbouwde, is er Mijnpensioenoverzicht.nl. Op die website zie je alle pensioenen die je ooit hebt opgebouwd. Dus bij ons fonds, maar ook bij je andere pensioenfondsen of verzekeraars.

Handig: je AOW-pensioen van de overheid is hier al bij opgeteld. En je ziet hier hoeveel pensioen je kunt bereiken, in verschillende economische scenario’s.

Heb je nog iets extra's nodig?

Droom je ervan om iets eerder te stoppen met werken? Maar bouw je daarvoor eigenlijk niet genoeg pensioen op? Dan kun je zelf voor extra pensioen zorgen. Dat kan niet bij ons fonds, maar er zijn genoeg andere manieren om meer pensioen op te bouwen. Bijvoorbeeld door zelf te sparen of te beleggen. Er zijn ook allerlei producten die je kunt afsluiten, zoals een lijfrente of banksparen. Een financieel adviseur kan je daar meer over vertellen.

 

 

Krijg snel een beeld van je pensioen en je pensioenleeftijd.

Tip! Gebruik de Pensioenchecker App